Hej,

På den här sidan vill jag dela med mig om temat hälsa.

Ofta kommer frågan, hur mår du? Och då svara jag på höst sidan, inte så bra, jag har skov av Ulcerös Kolit. Ofta kommer svaret jag har en släkting, bekant, vänner mm. som har sjukdomen. Jag har haft min sjukdom i över tjugo år som i början var en sak för läkare och sjukhus. Men med åren av insikt och sämre vård har kunskapen kommit in på andra vägar.

Gullriste har i mitt fall inverkad mycket positivt, blödningar försvann omgående! Som alla örtteer, intar med måtta och gör uppehåll.

Idag är jag förvånad över att vården inte kan informera bättre om alternativa möjligheter, att allt kretsar kring maten och mediciner. Naturligtvis har maten en stor betydelse, men Livsmedelbranschen tar inget ansvar för att konsumenternas hälsa. Därtill kommer allt stress som skapas av arbetsgivare oavsett statlig, kommun eller privat. Min erfarenhet av anställningar och egen verksamhet har visat att livskvaliteten inte är som den ska vara.

Idag försöker jag med alternativ behandling och att min fru visar stort intresse av att laga mat som passar mig. För något år sedan blev jag uppringd av en hjälpsam person ifrån hälsobutik i Sigtuna som gav mig goda råd och adressen till konsumentsamverkan.

Jag vill också tipsa om Maria Trebens bok Hälsa ur Guds Apotek. Ört extrakt Swedish Bitters även kallad Svenskdroppar kan jag varmt rekommendera.

Molkosan för bättre magar som sänker blodsocker mm.

Gullriste verkade direkt vid Ulcerös Kolit (inte alltid).

Granatäpple har en spännande hälsoeffekt mot olika åtkommer.

Gurkmeja har mångsidiga egenskaper en översättning ifrån en tysk artikel.

Mitt recept på müsli med kravmärkta produkter t.ex. Saltå kvarn                    (ej under skovet):
fiber havregryn
krossad linfrö
kanel
sesamfrö eller solrosfrö
Pumpakärnor eller
hackade nöter för att ändra smacken.
russin eller tranbär

Här nedan kommer en länklista om hälsokost och mat :

Helhetsdoktorn

Tandvårdsskadeförbund

Konsumentsamverkan
Alternativmedicin

Saltå Kvarn

NatureProducts
Alg-Börjes
BioDoc
Naturens läkande kraft
Alpha-Plus
Mic McMullen 
Dinkelmjöl
NaturaMed
Bondenära i Dalarna
Hela Pharma AB  
E-posta gärna länkar och råd!