På Skönviks området          

            

Under några år har Skönviksateljén varit en fantastisk tillgång att jobba i. Men som mycket här i livet så har vissa platser en bestämd tid. Vi fick efter en lång väntan besked att huset inte skulle renoveras, att det ska fungera som lager tills rivningen. Tro mig att det kändes, men vi bestämde oss att flytta till en tillfällig lägenhet tills vidare. För att få en bildlig inblick, har jag sparat några bilder - som vi hade det - och efteråt. Men tyvärr har jag glömt att ta bilder före renoveringen. Huset var mycket slitet och smutsig, kanske var det de som fick mig att rusta upp.                          

 Vi söker nu efter ett hus med verkstad/ateljé!

 

entré till Skönviksateljé

Entré

akrylmålning Trapphus, Treppenhaus, stirwell, Figurer KarlH Kruse Kärlekspar och skulpturen sköldpaddan

Trapphus, akrylmålning, dekorationsmålning, figurer, text

Trapphuset 

väggmålning ljustern och en ängel med texten " Låt Gud vara med Er"

                                 Ingång till verkstaden                               

Eingang zur Werkstatt/Entrance to workskop

KarlH är nödig akyrlmålning på dörren

 
Verkstaden, Atelier, StudioMånga stora fönster och 3,5m upp till tak visade sig vara en utmärkt plats att arbetar i. Dörren fick med enkla knep fungera som staffli.

Verkstaden / Werkstatt / Place of work

matbord som bestå av en lastbryggaMatplatsen utanför köket. Bordet en gammal lastbrygga, fönsterramen med spegelglas och en hylla ovanför bordet som fungerade både som förvaring och hållare för två gamla stallarmaturer.

Verkstad och matsal i samma rum

Kök, Küche, kitchen, dekorationsmålning i akrylKöket har används som omklädningsrum tidigare. Själva klädskåpen fick fungera som skafferi och porslinsskåp. All inredning är återanvänt och jag dekorations målade, för att få en enhetlig design. Sängen ovanför var en underbar plats att vila i, som senare blev gästsäng.

Köket / Küche / Kitschen

köksfönster med flaskor och våg, küchenfenster, kitchen windowsSkogen fanns alldeles inpå och fascinerades under alla årstider som vi senare fick uppleva med en uteplats intill köksfönstret.  En vy blev Höstguld som finns på sidan poster.

Köksfönster          

kök dekorationsmålning och lita av varje
över spisen under sängen
Kärlekens skrivbord och stearinvardagsrum, Wohnzimmer, living roomuteplats, akrylmålning Österlen som förskönar utsikten
       Skrivbord              Vardagsrum                   och uteplats
sovrum, dekorationsmålning, SchlafzimmerSenare kom ett förråd till användning, det skulle blir sovrum med sandfärgade väggar och hyllorna fick en dekorations målning.
 
De små detaljerna/die kleinen Einzelheiten/ small detail
handtag i trä ifrån kvista, Handgriff in Holz, knob, dekorationsmålning Vattenkran med special slang, Wasserhahn mit spezial Schlauch, water tap
dörrhandtagen

kran med slang för olika användningsområden

   

väggmålning akryl av morgon med inramning       väggmålning akryl av middag med inramning          väggmålning i akryl av kväll med inramning

morgon, middag, aftonen  mellan fönstren i verkstaden

©khkonst.com