Hur blir jag en segrare med ett stort hjärta?

 

1) Sätt stora mål! Gör varje dag något som förverkligar dina drömmar. Alla stora ting i världen började med drömmen  som man log åt.

 

2) Segraren skiljer sig ifrån förloraren genom att de trots nederlagen aldrig ger upp. Tro på dig och det du gör. Ibland måste man genom helvetet för att komma till himmelen.

 

3) Viljestyrka, mod, flit, kärlek och lidelse fem egenskaperna som är hemligheten bakom framgångsrika människor.

 

4) Lycka är tacken från himmelen för ett pliktuppfyllt liv. Uppfyll med ett skratt i hjärtat dina plikter och du blir lycklig. Sök i din lycka inte i materiella ting. Ett turkiskt ordspråk: en åsna förblir en åsna även om sadeln är av det finaste läder.

 

5) Ta efter hårt arbete den tiden för att njuta små glädjen. Slutet av ditt liv kommer du att förstå att de små verkligen var de stora glädje stunderna.

 

6) Försök vara positiv. Ta varje dag som ett nytt liv. Var optimistisk. Vår jord behöver handlingskraft, optimism, och uppbrottsstämningen.

 

7) Var rättvis, klok, tapper och måttlig. Försök, hålla de 10 Gudsbudord, de är minsta standarden för vår civilisation. Arbeta lika hårt på din karaktär som på din karriär.

 

8) Försök att vara rättvis till livet även om det är orättvist. Behandla framförallt de små människorna bra. Storleken av en människa visar sig i det hur man behandlar de små.

 

9) Kämpa för en värld som hjälper de svaga, men att tillåta ge luft till andningen till de prestations bärare. Har ett hjärta till förlorarna men också till segraren.

 

 10) Och leva så, som du på slutet av ditt liv har önskat dig att leva. Lämna världen rikare än du har hittat den. Förbli en segrare en segrare med ett stort hjärta.

 

 

En översättning ifrån Dr. Jürgen Todenhöfer

 

Med vänlig hälsning